Vermeerstraat 2, 7731 SM Ommen0529 - 45 46 00info@autoschuurhuis.nl

SCM en Bearlock

Diefstal van auto’s en hun toebehoren is aan de orde van de dag, waardoor zowel eigenaren van deze auto’s als verzekeringsmaatschappijen worden gedupeerd. Om de schade te beperken, voor alle partijen, zijn er door verzekeringsmaatschappijen en politie een aantal voorstellen aangedragen die de eigenaar van een auto kan nemen om de kans op inbraak uit of diefstal van het voertuig te verkleinen.
Een aantal maatregelen om de kans te verkleinen zijn bijvoorbeeld het niet zichtbaar achterlaten van dure spullen in de auto, het parkeren van de auto op een goed verlichte plek maar ook het graveren van het kenteken in de ruiten.

Ook kunnen er mechanische maatregelen worden toegepast door het gebruiken van bijvoorbeeld een Bearlock systeem Hier moet men denken aan bijvoorbeeld een stuurslot of een versnellingspookslot. Deze sloten en klemmen werken doeltreffend tegen de zogenaamde “snelle diefstal”.
Naast mechanische maatregelen kan men ook elektronische maatregelen toepassen. Dit staat beter bekend als alarmsysteem waarbij met behulp van elektronica de auto wordt bewaakt.
Hier moet men denken aan blokkeersystemen, alarmsystemen en voertuig volgsystemen.

1. Blokkeersystemen.
Deze systemen blokkeren op elektronische wijze minimaal de brandstoftoevoer en de ontsteking. Daarmee wordt verhinderd dat het voertuig kan starten en rijden. Vanaf 1998 zijn alle voertuigen in Europa door de fabrikanten voorzien van een dergelijke startblokkering. Dit is een wettelijke eis. Alle blokkeersystemen schakelen automatisch in zodra de sleutel uit het contact wordt genomen.

2. Alarmsystemen.
Een alarmsysteem bewaakt door middel van detectoren de auto. Detectoren zijn componenten die veranderingen aan of in een auto waarnemen (bijv. portierschakelaar).Mocht er iets veranderen aan of in de auto dan geven de detectoren dit door middel van een elektrisch signaal door aan de computer. De computer bepaalt of het alarmsysteem in werking wordt gesteld. Deze elektronische maatregelen zijn een goede manier gebleken tegen inbraak en/of diefstal. Alarmsystemen schakelen niet automatisch in, dat moet u als gebruiker doen. De meeste systemen schakelen wel weer in als u per abuis de afstandsbediening gebruikt zonder dat daarna binnen enkele minuten een deur wordt geopend.

3. Voertuigvolgsystemen.
De nieuwste generatie elektronische voertuigbeveiliging bestaat uit systemen die het mogelijk maken een voertuig na diefstal terug te vinden. De meeste systemen maken hierbij gebruik van een plaatsbepaling op basis van GPS en een verbinding via het mobiele telefoonnetwerk. Bij dit systeem is het voertuig aangesloten op een gecertificeerde meldkamer (PAC) die de melding van diefstal ontvangt en de opvolging regelt door de politie. De resultaten van deze systemen zijn redelijk spectaculair. Tot op heden zijn meer dan 90 % van de met een dergelijk volgsysteem uitgeruste voertuigen binnen enkele uren na de diefstal door de politie teruggevonden.
Het correct functioneren van een elektronisch beveiligingssysteem hangt af van twee factoren:

  • Kwaliteit van het beveiligingssysteem.
  • Kwaliteit van de inbouw van het beveiligingssysteem.

Om deze reden wordt er al jaren gewerkt met SCM-goedgekeurde beveiligingsproducten en SCM-erkende inbouwbedrijven. Steekproefsgewijs houdt SCM certificatie toezicht op de inbouw.
Ieder voertuig dat volgens de eisen is ingebouwd met een SCM-goedgekeurde systeem kan voorzien worden van een SCM-certificaat.

Laat uw alarmsysteem keuren

Is uw alarmsysteem langer dan drie jaar geleden gemonteerd? Dan is het noodzakelijk deze jaarlijks te laten keuren om het certificaat geldig te houden.

Veel mensen weten niet dat het verstrekte alarm certificaat maar drie jaar geldig is. Na drie jaar is het verplicht uw alarmsysteem te laten keuren bij een gecertificeerd bedrijf.

Tijdens deze keuring wordt er gekeken of het alarm nog steeds aan alle eisen voldoet en of het systeem naar behoren functioneert.

In het geval dat uw auto gestolen wordt en niet beschikt over een geldig certificaat kan het zijn dat de verzekering niet uitkeert.

U kunt bij ons terecht om uw alarm te laten controleren en na goedkeuring een nieuw certificaat te ontvangen.
De kosten hiervan zijn € 35,- inclusief BTW en duurt ongeveer een half uur

Autobedrijf Schuurhuis BV

Vermeerstraat 2
7731 SM Ommen
T: 0529 – 45 46 00
F: 0529 – 45 52 71
E: info@autoschuurhuis.nl

BTW: NL852505073b01
KvK: 57258848
Privacy Policy

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m Vrijdag:
8:00 -12:30 en 13:00 - 18:00 u.

Zaterdag: 8:30 - 17:00 u.
Zondag: Gesloten

Offerte aanvragen
Kostdat?
Suzuki
BOVAG
RDW
Schadegarant - Autofirst
© 2015-2017 - Powered by Autosoft - Disclaimer
Auto_Schuurhuis-Ommen (116)
MENU